späť

Otvorili sme už štvrtú Klubovňu, Ružinovskú.

Medusa Group | 22.4.2015

Nielen unikátny výčap piva, ale aj kuchyňu ako v priamom prenose budú mať na očiach návštevníci Ružinovskej Klubovne, štvrtej zo série Klubovní na Slovensku. V príjemnej bratislavskej mestskej časti s viac ako 75-tisíc obyvateľmi tak pribudne miesto, ktoré v súčasnom koncepte odráža históriu Ružinova a vytvára priestor pre stretnutia s priateľmi pri tradičnej gastronómii na moderný spôsob, kvalitnom pive a zábave.

Pripravení na fanúšikov
Ružinovská Klubovňa, ktorú nájdete na Herlianskej ulici, oproti čerpacej stanici Slovnaft, posadí 300 ľudí, z nich 80 na terase. Tretia prevádzka konceptu Klubovní v Bratislave a štvrtá na Slovensku (Centrálna, Ventúrska a  Banskobystrická) vytvorí pre fanúšikov dobrého jedla, piva a športu tie najlepšie podmienky. „Okrem veľkoplošných obrazoviek, na ktorých môžu naši návštevníci nerušene sledovať aktuálne majstrovstvá sveta v hokeji, sme pripravení naplno rozpáliť aj náš otvorený gril s ohňom, pec na posúchy či údiarničku. Smäd uhasíme tankovým pivom, pričom čapovať môžeme až zo 14-tich točiek naraz. Náš výčap je v rámci Klubovní najväčší a naozaj unikátny,“ pochválil sa generálny manažér Ružinovskej Klubovne, Michal Krasňanský. Koho nechytí za srdce hokej, ten sa môže pustiť napríklad do turnaja v stolnom futbale, šípkach, alebo len tak sa pristaviť na jedno aj so psom. Pet friendly, bezbariérový prístup či wifi na dverách Klubovne nie sú zďaleka iba nálepky. „Pre našich fanúšikov pripravujeme prekvapenia rôzneho druhu, či už koncerty alebo iné akcie, no medzi tie stále bude patriť Klubovňácke koleso šťastia, na ktorom si vytočia príjemné bonusy a môžu sa uchádzať aj o titul Klubovňáceho kolotočára,“ s úsmevom dodáva M. Krasňanský.
 
Vidíte nám do kuchyne
V Ružinovskej Klubovni, kde našlo prácu 38 ľudí, to platí doslova. „Táto prevádzka je prvá z Klubovní, kde jej návštevníci vidia, kto a ako im pripravuje špeciality z jedálneho lístka.  Atmosféru nielen našej Klubovne určite vytvára otvorený gril či pec, kde budeme pripravovať tradičné špeciality v modernom prevedení, spomeniem rebierka, grilované kolená, hydinu alebo výborné posúchy či pagáče. Určite odporúčam i údeniny z vlastnej produkcie. Pridám aj obľúbenú fazuľovicu, zemiakovú slamu, paprikáš z bravčových líčok alebo denne pečenú sekanú so zemiakmi a vajíčkom. Ak vám chutili napríklad v Bystrickej Klubovni ľahké tvarohové knedlíčky, bez problémov si ich môžete objednať aj u nás. Myslím, že si z ponuky vyberú ako veľkí jedáci, tak aj tí, čo majú chuť na niečo drobné k pivu – pivárske desatoro, alebo si zájdu na obedové menu,“ vysvetlil šéfkuchár Ružinovskej Klubovne
 
Na zdravie s tankovým! Pivom i vínom ...
Pozornosti návštevníkom Ružinovskej Klubovne určite neujde šestica 500-litrových pivných tankov. Aj tu si status „vlajkovej lode“, v rámci portfólia HEINEKEN Slovensko, drží dvanásťstupňový, s kumštom varený Zlatý bažant. Ochutnať si zaslúžia i skvelé, zvrchu kvasené belgické a anglické pivá, napríklad Ridgeway FES, ktoré dozrieva vo fľaši podobne ako ročníkové portské, či „Šampanské medzi pivami“ - Deus 11,5%, originálne belgické pivo tej najvyššej kvality, krémové perlivé, s jemnou ovocnou arómou a sladovým doznievaním.
Ak nemáte čas na 10 pív, vybrať si môžete netradičnú pivnú pálenku, destilátovú klasiku, likéry či prvú slovenskú whisky. Hitom sezóny je určite „sajder“ – alkoholický nápoj vyrobený riadeným kvasením jablčného muštu. Keď hovoríme o „tankovom“ máme na mysli aj víno. Tankové víno – jediné svojho druhu v pivárňach na Slovensku, vína z krajín piva či tie naše, slovenské, dopĺňajú kvalitnú ponuku Ružinovskej Klubovne aj v sekcii nápojov.