Otvárame prvú prevádzku vo Viedni, Medusa Restaurant & Club

Medusa Group | 16.6.2012

MEDUSA Group investovala do Medusa Restaurant&Club v centre Viedne 1,7 milióna eur, očakáva obrat  3,6 milióna eur
Nová reštaurácia ponúka modernú mediteránsku kuchyňu aj klubové vyžitie

V centre Viedne, pár krokov od známej Kärtnerstrasse, otvorila 26. mája 2012 najväčšia slovenská gastroskupina MEDUSA Group svoju prvú zahraničnú reštauráciu - Medusa Restaurant&Club. Štrnásťmesačná príprava a kompletná rekonštrukcia trojposchodovej historickej budovy stála majiteľa, MEDUSA Group, 1,7 milióna eur.

Návštevníkom dizajnovo do detailu dotiahnutý podnik s nábytkom pochádzajúcim z celého sveta, vrátane slovenských dizajnérov a remeselníkov, ponúka okrem fusion modernej mediteránskej kuchyne a širokej ponuky vlastných nealko drinkov aj nočné klubové vyžitie.

„Proces otvárania reštaurácie v zahraničí bol pre nás výzvou, keď mnohé z toho, čo máme na Slovensku zautomatizované, neplatilo,“ hovorí Peter Štecko, majiteľ skupiny. „Prístup úradov k rekonštrukcii budovy v historickom centre Viedne bol nekompromisný a, pre nás, aj finančne veľmi náročný. Prvé štyri týždne však ukazujú, že náš plán dosiahnuť v tejto prevádzke ročný obrat viac ako 3,6 milióna eur je reálny. Úspechom novej reštaurácie a ohlasmi Viedenčanov som nadšený. Ešte v tomto roku by sme chceli otvoriť náš druhý rakúsky podnik.“

V reštaurácii a letnej terase s kapacitou 300 hostí a nočnom klube pre 100 návštevníkov pracuje viac ako šesťdesiat zamestnancov.

Najekonomickejším jedlom kuchyne Petra Duranského (Camouflage) je španielska chladená polievka gazpacho (4,50€), najdrahším je jahňací chrbát s mätovou omáčkou (28,80€). Lahôdkou sú aj tresčie carpaccio s marakujovou penou a limetkovým olejom alebo tempura tuniak zabalený do morských rias podávaný s wasabi zemiakovou kašou, shitake a sezamovou omáčkou. Hostia si môžu z nápojového lístka vyberať z vyše stovky koktejlov, z desiatok druhov vín, domácich limonád, smoothies a originálnych wellness drinkov. Najlacnejším nápojom je espresso (2,30€), najdrahšou položkou nápojového menu je šampanské VEUVE CLICQUOT La Grande Dame Rosé 1998/04  za 527€.

Reštauráciu predstavila Viedenčanom imidžová kampaň v uliciach centra mesta.

Otvárame prvú prevádzku vo Viedni, Medusa Restaurant & Club  #1 Otvárame prvú prevádzku vo Viedni, Medusa Restaurant & Club  #2