späť

Kvalitu za barom garantuje nový Executive Bar Manager

26.10.2017
Naše prevádzky už od svojho vzniku prinášajú na slovenský trh nové trendy a naši kuchári či barmani používajú pri svojej práci vždy tie najnovšie metódy. S neustálym rozrastaním sa Medusa Group však prichádza potreba skvalitnenia nápojovej gastronómie, aby sme našim zákazníkom mohli vždy garantovať tú najvyššiu kvalitu a naďalej udávať trendy na barovej scéne. V rámci skupiny bude kvalitu za barmanským pultom garantovať nový Executive Bar Manager Tomáš Holec. Svoje skúsenosti zúročí nielen v exkluzívnom Le Clube, ale i v ďalších prevádzkach ponúkajúcich destiláty i miešané nápoje.
 
„Väčšina mojej profesionálnej histórie sa odohrávala v Londýne, kde som sa od základu vypracoval na výkonného manažéra pre bary spoločnosti Bengred LTD. Mal som možnosť pracovať a učiť sa od najuznávanejších ľudí v odbore, ktorými sú napríklad Dre Masso, Dick Bradsel, Tomas Estes alebo Eric Yu,“ uvádza Tomáš Holec, ktorý sa rovnako podieľal aj na vzdelávacom programe v spolupráci s London Cocktail Club, ktorý je v súčasnej dobe dominantným členom Anglickej nápojovej gastronómie. 

Svoje skúsenosti zúročil i pri tvorbe špeciálneho kokteilového  menu pre významné eventové spoločnosti í v podobe Create Cocktails a Tony and Page. Prirodzene sa zaoberal publikovaním článkov, zameraných predovšetkým na nové trendy v mixológii, vytváral špeciálne a inovatívne kokteily  na zákazku i pre médiá. „Po návrate do Českej republiky som vytvoril projekt riadených kokteilových degustácií pre verejnosť . Z pozície barového konzultanta  a manažéra som otvoril Vesper Cocktail bar v Pardubiciach, ktorý sa stal okamžite špičkou v kraji a zaradil sa medzi top kokteilové bary u nás. Mojim cieľom v Meduse je, aby sme popri udávaní trendov v gastronómii tvorili aj tie v mixológii, barmanskom fachu,“ dodáva T. Holec.

„Mojim najobľúbenejším druhom alkoholu je škótska single malt whisky a z kokteilov je to jednoznačne Old Fashioned. Tento kokteil je totižto jedným z tých, ktoré môže každý barman pripravovať rovnakým spôsobom, ale aj tak bude chutiť inak. Na tomto drinku sa dá ľahko zistiť akým barmanom v skutočnosti je, pretože musí do neho dať kúsok seba. :)“

Kreatívne recepty Tomáša Holeca môžete vidieť nielen v lifestylových i gastro magazínoch, ale i naživo, v barových školách pre verejnosť, ktoré organizuje aj na Slovensku. Vytvára a prezentuje napríklad staré známe klasické kokteily v modernom či nevšednom progresívnom podaní.  Prednáša a školí barmanov a profesionálov v niekoľkých krajinách Európy. Tvorba novej posily Medusa Group sa vďaka svojej nápaditosti a kvalite šíri veľmi rýchlo. Je vzorom a inšpiráciou mnohým barom u nás i za hranicami.