späť

Gastronomický zážitok

8.6.2017
Sústredenie šéfkuchára Petra Duranského bolo vždy na medzinárodnú kuchyňu a inak tomu nie je ani v novom menu, ktoré v sebe kombinuje mäso, ryby aj pastu. Zmenou oproti predošlému lístku je použitie surovín ako teľací jazyk, krab, perlička či karfiol a ananás. Peter sa pri tvorbe držal súčasného trendu, ktorý sa uberá smerom spracovania každej možnej časti zvieraťa. Tie najlepšie reštaurácie sveta už nestavajú na tých najdrahších surovinách akými je wagyu, kobe alebo tuniak žltoplutvý. Dnes kuchári vytvárajú lahodné a nezabudnuteľné jedlá napríklad zo zvieracích vnútorností  alebo „obyčajnej“ koreňovej zeleniny. Aj preto môžete teraz v Meduse ochutnať napríklad karfiol na štyri spôsoby s marinovanými figami, dusený teľací jazyku s krúpami a pyré z topinamburu a wasabi alebo tresku v čiernej tempure s marinovanou cviklou a zelerovým pyré. Ak túžite po nezabudnuteľnom gastronomickom zážitku, v Medusa restaurant & club ste na správnej adrese. Viac o novom menu sa dočítate na blogu.